A Konyhafőnök

Galambmell Pietro-módra

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 26. 20:10

Pietro az első feladatban azt a kritikát kapta, hogy étele elemei egyáltalán nem illenek össze. Egy nagyon jó gnocchit tálalt a kötelező galambbal. Vadragus ízesítésű mártása azonban nagyon tetszett Rozinának.


Alapanyagok:

lilahagyma, angol zeller, répa, krumpli, kakukkfű, zsálya, rozmaring, vörösbor, só, bors, liszt, vaníliarúd, céklalé, piroscékla, sárgacékla, kurkuma, vaj, olivaolaj, tojás, petrezselyem, banán, cukor, keko


Recept:

Kifilézzük a galambmellet, nagy darabokra vágjuk, majd 200 fokon betesszük a sütőbe 15 percig. Ezután nagy darabokban olajon pirítunk lilahagymát, zellert és répát, majd céklát és krumplit forralunk. A cékla ropogós marad, a krumplit egészben főzzük. Eközben felrakjuk a tojást főni.
 

 


A pirított galambot hozzáadjuk a lilahagymához, zellerhez és répához. Eközben a turmixgépbe teszünk egy nagy marék petrezselymet és egy fél deci olivaolajat és egy kis marék jeget. Ezt összeturmixoljuk, majd felöntjük vörösborral a galambot és a zöldségeket. Az alkohol elpárolgása után felöntjük pár deci vízzel és egy kis kakukkfüvet adunk hozzá. Ezt követően egy centis banánt teszünk a sütőbe vajjal és cukorral a tetején, és 180 fokon pirítjuk.

Ezután a petrezselyemhez tesszük a főtt tojást egy kis kanál vajjal és sóval. A krumplit összenyomjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját és két evőkanál lisztet, csipetnyi sót, és vaníliamagot, majd egy gnocchi-vá gyúrjuk össze, friss kakukkfűvel keverve. A céklát lehámozzuk, különvágjuk fél centis kockákra és külön pirítjuk vajon, sóval és borssal. A galamblevet leszűrjük egy kisebb lábasban és visszatesszük forralni. Ezután vajjal, zsályával és rozmaringgal pirítjuk a galambmellet a serpenyőben. Eközben a ghocchi-t vízben forraljuk. A céklalevet felforraljuk és hozzáadjuk a kekot.
 

 
#A Konyhafőnök#pietro#galamb#gnocchi#recept

Címlapról ajánljuk