A Konyhafőnök

Galamb zöld körágyon

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 26. 20:15

Az első feladatban Kriszti lenyűgözte a zsűrit a fine dining talalásával, azonban Zé szerint a szép tányérral picit félrevezette őket, hiszen az ízekben nem volt meg a kellő robbanás. Hiányolta az igazi ízeket.


Alapanyagok:
 

galamb, sárga cékla, banán, liszt, tojás, répa, szár zeller, petrezselyem, mascarpone/krémsajt, vaj, hagyma, fehérbors, cukor, kurkuma


Recept:
 

Feltesszük főni a céklát, majd lepucoljuk a galambot, lefilézzük a mellét. A galamb többi részét sütőbe tesszük, 200 fokon. A hagymát, a zellert és a répát megpucoljuk, majd kis olívaolajon és eceten feltesszük karamellizálódni. Amikor már kapott egy kis színt, hozzátesszük a megsült galambrészeket. Répát főzünk, majd a maradék zellert felaprítotjuk, petrezselyemmel és olívaolajjal összekeverjük.
 

 


A banánokból egy fűszeres banánpalacsintát készítünk, mégpedig úgy, hogy összetörjük a banánokat, beleteszünk egy tojást, vajat, lisztet, sót, fehérborsot és cukrot. Ezeket összekeverjük és kis palacsintákként kisütjük. A megfőtt céklát formára vágjuk, a répából pedig pürét készítünk mascarponéval, kurkumával és sóval.

A zöldségekből és a galambból egy mártás készült: a galambokat sózzuk, borsozzuk, olívaolajban megforgatjuk, majd odatesszük sülni. Kör alakban a zellert, rá a céklát és a répamártást, majd a galambokat tálaljuk. Ezeket végül könnyed céklamártással öntözzük meg.
 

 
#A Konyhafőnök#jilly kriszti#galamb#1. feladat#recept

Címlapról ajánljuk