A Konyhafőnök

Borjúszűz, rántott brízzel, selymes paszternákpürével, keleti olajjal

rtl.hurtl.hu

2014. október 3. 20:05

Wossala Rozina főétele

Hozzávalók:
300g borjúbríz
600g borjúszűz
1kg paszternák (nagyon friss és nagyon jó minőségű)
vaj
tejszín
citrom
currypor
kurkuma por
olivaolaj
napraforgó olaj
tojás
panko morzsa
rókagomba (12 darab)
sakura mix

Elkészítés:
A brízt sóoldatba, majd sous vide-ba rakom (ezt sütőben is meg lehet oldani), 60 fokon 50-50 percre. Utána tisztítom és kirántom, curryporból és kurkumából olajat készítek, cumiba töltöm, a paszternákot pucolom majd 170 fokon 50 percre sütőbe teszem, majd befejezem thermomixben citrommal, vízzel, vajjal. A szüzet formázom, majd sous videolom  60 fokon 20 perc (ezt sütőben is meg lehet oldani), habzó vajban sütöm, majd 50 fokon pihentetem a gombákat először szárazon, majd olajjal pirítom, tálalok.

 
#A Konyhafőnök#főétel#verseny#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk