A Konyhafőnök

Gönczi Attila Imre receptje

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 26. 21:05

Gyilkos céklapüré leves céklachips-szel és bordáját mutogató bárány, céklakuszkusszal 

Gyilkos céklapüré leves céklachips-szel elkészítése:
Megpucolom a céklát, kis darabokra felszeletelem, majd enyhe sós vízben felteszem főzni. Ezután a  másik céklából vékony szeleteket vágok, zsírpapírra téve sütőben teljesen ropogósra sütöm. Amikor megfőtt a cékla,  szedőkanállal a turmixgépbe pakolom és összeturmixolom. Fokozatosan figyelve adagolom hozzá a főzőlevet. Kis sóval és borssal ízesítem, pici tejszínt teszek még bele, majd fehérborecettel ízesítem a pikáns enyhén savanykás ízét. Készre pürésítem és tálalom. Tetejére a kész céklachipset teszem.

Bordáját mutogató bárány, céklakuszkusszal elkészítése:
Kimértem a kuszkuszt, forraltam vizet, majd 1,5 arányban forrásban lévő sós vízzel felöltöttem és állni hagyom. A megpucolt céklát kis kockákra aprítom, vajon áthúzom, pici só és borssal ízesítem. Hozzáadom a kuszkuszt. Vágott petrezselymet adok még hozzá. Olvasztott vajjal meglocsolom, összekeverem és hagyom, hogy összeálljanak az ízek, miközben melegen tartom. A báránybordát előkészítem, sózom, borsozom és olajos kakukkfüves pácba helyezem. Tálalás előtt nem sokkal teszem csak a serpenyőben megsütni, addig hagyom a pácban. Petrezselymet és koktélparadicsomot sütök bő olajban díszítésnek. Tálaláskor a kuszkuszt megformázom, mellé helyezem a bordákat, amiknek a csontját megtisztítottam tálalás előtt. Tetejére ráteszem a sült petrezselymet, mellé a koktélparadicsomot.

#A Konyhafőnök#előétel#recept#versenyző

Címlapról ajánljuk