Breuer András receptje
2014. szeptember 25. 21:05
Friss saláta cukorborsóval, áfonyával, grillezett gyöngytyúk mellel
Hozzávalók:
cukorborsó
áfonya
oliva
só
bors
gránátalma
gyöngytyúk
chili
szeder
kelbimbó
répa
méz
vörösborecet
cukor
sárgarépa
Elkészítés:
A cukorborsót fél perc alatt blansírozom, majd összekeverem friss áfonyával és salátaszívvel. Kifacsarok egy gránátalmát és a levét összekeverem ugyanannyi olvivával, sózom, borsozom majd az egészet jól összerázom. Ezzel a dressinggel locsolom meg az összekevert salátát.
A gyöngytyúk mellet lebőrözöm, megtisztítom, majd sózom, borsozom és nagyon finomra vágott piros chilit szórok rá. Egy bordázott Grillsütőt egy csepp olivával felhevítem és meggrillezem benne a mellet. A kész mellet csíkokra vágom és a saláta tetejére helyezem. Serpenyős, zsályás gyöngytyúkcomb szedermártással kelbimbóval, répával.
Hús:
A gyöngytyúk combot egyben kifilézem, megtisztítom, szárazra törlöm majd sózom, borsozom. Felhevítek egy serpenyőt egy csepp napraforgó olajjal, majd bőrös oldalával lefelé beleteszem a combot. Mérsékelem a lángot és mellédobok pár zsályalevelet. 4 - 5 percig sütöm, hogy kisüljön a zsír és ropogjon a bőr. Megfordítom és így is sütöm 2-3 percig majd 200 fokra előmelegített sütőben még 8-10 percig sütöm, majd kiveszem és letakarva 4-5 percig pihentetem.
Mártás:
10dkg szedret leturmixolok, majd átszűröm. Mézet, kis vörösborecetet, borsot keverek bele, majd egy 2-3 evőkanál alap lével hígítom. Addig főzöm, míg a harmadára sűrűsödik vissza ekkor beledobok pár szem félretett szép szem szedret és átforgatom a mártásban.
Zöldség:
A sárgarépát és a kelbimbót megtisztítom majd 2-3 percig blansírozom majd megpirítom vajon. Adok hozzá kakukkfüvet és egy kis cukorral karamellizálom a végén.