A Konyhafőnök

Tejszínes halleves zöldségekkel

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 18. 21:05

Pancsovay Zita receptje

Hozzávalók:
1 db kisebb fej vöröshagyma
csontos haldarab
1 kisebb sárgarépa
1 db kisebb fehérrépa
¼ édeskömény

bors
babérlevél
1 dl tejszín
ponty
1 cl konyak
½ kápia paprika
erős paprika

Elkészítés: 
A hagymát megdínszeltjük, ha üveges, rádobjuk a csontos haldarabot. Mikor megfőtt, pürésítjük és átpasszírozzuk. 1 cl konyakkal felöntjük, majd beletesszük a fehér és a sárgarépát. Ha már al dente, mehet bele a kápia paprika és az édeskömény, az erős paprika. Forraljuk fel és tegyük bele a halbetéteket. A leves pürével keverjük simára. 1 dl tejszínt, kevés citrom levével tegyük a zöldséges alaplébe. Kb. 8 perc alatt készre pároljuk a halat. Citromkarikával és édeskömény zöldjével és reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.


 

Címlapról ajánljuk