A Konyhafőnök

Mediterrán halleves édes köményes gumóval

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 18. 21:05

Kiss Kálmán receptje

Hozzávalók: 
édeskömény
halak és belsőségek
kápia paprika

bors
fokhagyma
citrom
erős paprika
paradicsom
hagyma
babérlevél
tejszín
paradicsompüré

Elkészítés:
A fejből, csontból, paradicsomból, paprikából és a fűszerekből alaplevet készítünk, úgy, hogy előtte olajon megpirítjuk. A haltörzset pirítjuk, és apró kockákra vágjuk. Ugyanígy járunk el a kápia paprikával is. Összekeverjük a citromhéjjal és a levével, ízesítjük még sóval és borssal. A köményt cikkekre vágjuk, sóval és borssal megpirítjuk. Az alaplevet leszűrjük és a paradicsompürével, tejszínnek összekeverjük, majd beforraljuk, hogy sűrű és krémes legyen.

Címlapról ajánljuk