A Konyhafőnök

Kapros lime-os tökfőzelék mentás hússal

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 18. 21:05

Tóth Marci receptje

Hozzávalók:
tök
lime

bors
oliva
hagyma
menta
kapor
újhagyma
fokhagyma
darált hús
fürjtojás
parmezán
liszt
burgonya
kefir
joghurt

Elkészítés:
A tököt megpucolom, kimagozom és kockákra vágom, majd besózom és félreteszem. Vajon és olíva olajon újhagymát fonnyasztok. Majd hozzáteszem a tököt és lepirítom, sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés apróra vágott fokhagymát és egy kevés kapor levelet valamint a kapor szárát is hozzá vágom. Összeforralom. Eközben a darált húshoz hozzáadok egy egész fürjtojást, sót, borsot, és egy kevés reszelt parmezánt, apróra vágott mentát és egy nagyon kevés lisztet. Apró golyókat formázok belőle, lelapítom és olajon kisütöm a pogácsákat. A főzeléket befejezem. A felét leturmixolom, adok hozzá egy egész főtt burgonyát és visszateszem az egész pürét a tök darabokhoz. Kefirből és joghurtból és egy kicsi lisztből valamint fél lime kifacsart levéből „rántást” készítek. Hő kiegyenlítéssel hozzákeverem a kefires rántást a főzelékhez, rottyan egyet és kész.

Tálalás:
Azt az állagot érem el, hogy a tök darabok még roppanósak maradjanak. A tányér közepére kanalazom a főzeléket és a tetejére teszem a hús pogácsákat. Kaprot vagdosok rá és egy fél lime reszelt héjával fejezem be a díszítés.

Címlapról ajánljuk