1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Sült lazac diós zöldbabbal
2014. szeptember 17. 21:00
Dr. Lukács Titanilla második receptje
Hozzávalók:
lazac,
dió,
zöldbab,
lazac,
dió,
zöldbab,
só,
bors,
vaj,
bors,
vaj,
olaj,
koktél paradicsom,
bazsalikom,
koktél paradicsom,
bazsalikom,
kakukkfű,
méz,
vöröslencse,
méz,
vöröslencse,
paradicsom,
hagyma,
fokhagyma,
hagyma,
fokhagyma,
chili,
mandula
Elkészítés:
A lazacot serpenyőben sóval és borssal megpirítottam és átsütöttem. A zöldbabot blansírozás után száraz serpenyőben pirított dióval és egy kis vajjal átforgattam, sóval és borssal ízesítettem. A koktélparadicsomot X alakban bevágtam, bazsalikommal és kakukkfűvel szórtam meg, megcsöpögtettem mézzel, majd 130 °C –os sütőben 55 perc alatt félig megaszaltam. A vöröslencsét megfőztem a paradicsommal, majd apróra vágott hagymával és fokhagymával összefőztem, majd pürésítettem, végül chilivel és mandulával ízesítettem.
mandula
Elkészítés:
A lazacot serpenyőben sóval és borssal megpirítottam és átsütöttem. A zöldbabot blansírozás után száraz serpenyőben pirított dióval és egy kis vajjal átforgattam, sóval és borssal ízesítettem. A koktélparadicsomot X alakban bevágtam, bazsalikommal és kakukkfűvel szórtam meg, megcsöpögtettem mézzel, majd 130 °C –os sütőben 55 perc alatt félig megaszaltam. A vöröslencsét megfőztem a paradicsommal, majd apróra vágott hagymával és fokhagymával összefőztem, majd pürésítettem, végül chilivel és mandulával ízesítettem.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem