A Konyhafőnök

Paradicsom raguval, grillezett padlizsánnal

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 17. 21:00

Péter András második receptje

Hozzávalók: 
1 db padlizsán
100 g ricotta
csipet só és bors
1 ek. csíra

Elkészítés:

A padlizsánt olívaolajon meggrillezzük, miután szeletekre vágtuk, majd betöltjük fűszeres ricottával. A tekercsbe  ½ db kaliforniai paprikát kockákra vágjuk, 2 db gombát kockákra vágjuk, 4 db szardellát és kevés csírát, csipet sóval és borssal, ½ ek. olíva olajjal és balzsamecettel eldolgozunk. A hosszában szeletekre vágott cukkínit meggrillezzük, egy fóliában fedésben egymásra mellé fektetjük, erre halmozzuk a többi megsütött alapanyagot, majd meglocsoljuk olajjal és balzsamecettel, majd összetekerjük és hűtőbe helyezzük. Jus: balzsam: balzsam ecet 50 ml, szerecsendió, só, bors, ½ ek. méz ( a balzsamecetet beforraljuk a többi fűszerrel együtt, míg szirup sűrűségű lesz). Mediterrán paradicsomragu: ½ doboz konzerv paradicsom, só, bors, cukor, ½ vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, olívaolaj, 1 tk. kapribogyó.

Címlapról ajánljuk