A Konyhafőnök

Lazacszelet citromos zöldbabágyon ricottás gondolattal

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 17. 21:00

Tóth Marci második receptje

Hozzávalók:
lazac
olaj
citrom
zöldbab
kapor
fokhagyma

bors
vaj
ricotta

Elkészítés:

Felteszek 2–3 dl bort, teszek bele kaprot, fokhagymát és a felére redukálom. Késöbb beleteszem a sózott, borsozott hal szeleteket, melyeket előtte a bőrétől már megszabadítottam. Puhára párolom. A bőréből száraz serpenyőben chipszet sütök, és egy kis só hozzáadásával ropogósra pirítom. A zöldbabot blansírozom és vajjal, valamint reszelt citromhéjjal összefogatom. A visszamaradt redukciós levert ricottával összekeverem, majd ízlésesen tálalom. 

Címlapról ajánljuk