A Konyhafőnök

Hal zöldbabbal ricottás gondolattal

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 17. 21:00

Tóth Marci receptje

Hozzávalók:
csirke
zöldbab
ricotta
karfiol
pagoda karfiol
tej
chili

bors
kakukkfű
mandula
teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés:
A köretet 1:2 arányban, vízzel kifőzöm, kétféle karfiol blansírozva megpirítom. A csirkéhez a tejet, a chilit, a sót, a borsot, a kétféle karfiolt, a vízet, és a kakukkfüvet felhasználom. A hozzávalókat összefőzöm, vékony csirkeszeleteket teszek bele, megpárolom, majd pár perc elteltével, a csirkét chilis mandulás darába forgatok és aranybarnára pirítom. A mártáshoz a visszamaradt lét leszűröm, és teljes kiőrlésű liszttel sűrítem. A végén a kétféle karfiolt chilivel megszórom, és 200 °C-on beteszem a sütőbe, 25 percre. 

Címlapról ajánljuk