A Konyhafőnök

Zöldséges nyári spagetti tészta

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 15. 20:27

Gönczi Attila Imre kedvenc receptje

Hozzávalók:
1db csirkemell filé
2 nagy csokor friss bazsalikom
30 dkg aszalt - marinált paradicsom
3 fej fokhagyma
szárított oregano
40 dkg parmezán
2 db mozzarella sajt

bors
sült csirke fűszer keverék
1 db cukkini
3 db pritamin paprika (1piros, 1 sárga, 1zöld)
1 db sárgarépa
1 db póréhagyma
1 zacskó friss paraj levél
0,4 dl olíva olaj
4db nagyobb paradicsom
0,4dl tejszín
0,5 kg spagetti tészta

Elkészítés:
Kifőztem a spagetti tésztát, aztán a csirkemellet, nyitott szeletet készítettem és elősütöttem. A húst sózom borsozom, fűszerezem. Az aszalt paradicsomot, a finomra vágott hagymát és a friss spenót levelet, illetve a fokhagymát összepárolom, és a végén tejszínnel dúsítom, ettől ez egy sűrűbb ragu lesz. Fűszerezem friss finomra vágott bazsalikommal, sóval, és borssal. A ragut a félkész sült csirkére helyezem, és a tetejére karikára vágott mozzarellát helyezek, aztán a sütőben rápirítom. A tésztát ha megfőtt leszűröm, és kicsit leöntöm olívaolajjal. Ezután a zöldséges tésztát tányérra helyezem, és rá a húst, friss bazsalikommal megszórva tálalom.

 

Címlapról ajánljuk