A Konyhafőnök

Rusztikus pisztráng filé

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 12. 21:00

Cseke Zsófia receptje

Hozzávalók:
pisztráng
lime

bors
cukkíni
túró
paradicsom
joghurt

Elkészítés:
A pisztráng filét kiszálkázzuk, úszókat levágjuk, sóval borssal, lime lével ízesítem. A cukkini egyik felét olyan kicsire kockázzuk, ahogy csak tudjuk, ezt a túrókrémbe fogjuk tenni, míg a másik felét hasábokra vágjuk. A paradicsomokat félbe vágjuk, kicsumázzuk, és sütőbe helyezzük miután fűszereztük frissen őrölt sóval és borssal. A túrót összekeverjük némi joghurttal, hozzáadjuk a cukkinit, mézzel, sóval, borssal ízesítjük. A cukkini másik felét vajon megpirítjuk, fűszerezzük, ehhez is csempészünk némi mézet. Puhulásig pároljuk. Közben egy lime-t elfelezünk, egyik felét félrerakjuk, másikat szeleteljük, majd serpenyőben pirítjuk, míg mindkét oldala arany színű nem lesz. Ebbe a serpenyőbe sütjük meg a halat is, amit először bőrös oldalával lefelé, ezen az oldalán kb 2-3 percig nagy lángon pirítva. Majd átfordítva másik oldalát csak egy percig süssük, nehogy túlkészüljön. Ha minden kész, tálalunk.

Címlapról ajánljuk