2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Baranyai Péter séf édessége: Dark Chocolate Sphere
2014. szeptember 12. 21:00
Hozzávalók:
karamell szósz (kb. 4 adag)
50g cukor
30g tejszín
karamell szósz (kb. 4 adag)
50g cukor
30g tejszín
30 g vaj
100g tejszín
200g min 70% csokoládé
100g tejszín
200g min 70% csokoládé
Passion fruit brulle (kb. 4 adag):
80g tejszín
25g tojás sárgája
40g cukor
25g tojás sárgája
40g cukor
5 db passion fruit leve
mangó
mangó
Csoki crumble (kb. 5 adag):
70g vaj
70g vaj
60g cukor
80g liszt
40g kakaó por
80g liszt
40g kakaó por
Elkészítés:
Karamell szósz:
A cukorból karamellt készítünk, beleöntjük a tejszínt majd a vajat. Miután kicsit kihűlt, a kívánt sűrűségűre hígítjuk tejszínnel.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd temperáljuk (először 55-58 °C lehűtjük 21-24 °C majd melegíteni 31-33°C) és félgömb formákba öntjük. Az így elkészített csokoládé formákat kihűlés után kivesszük a formákból.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd temperáljuk (először 55-58 °C lehűtjük 21-24 °C majd melegíteni 31-33°C) és félgömb formákba öntjük. Az így elkészített csokoládé formákat kihűlés után kivesszük a formákból.
Passion fruit brulle:
A tejszínt a cukorral és passion fruittal melegítjük kb. 80-90 fokig, tojássárgájával besűrítjük. Majd poharakba töltve gőzös sütőtérben /100°C/ 30-40 percig "sütjük". Végül kihűtjük.
Összeállítás:
Összeállítás:
Tányérba helyezünk egy fél gömb csokoládé hüvelyt és megtöltjük passion brulle-vel. Apróra kockázott mangót teszünk bele és az egészet lezárjuk egy másik csoki hüvellyel. Csoki crumble-t szórunk köré, majd forró karamell szósszal leöntjük.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem