A Konyhafőnök

Só kéregben sült hal

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 11. 20:49

Nuray Attila receptje

Hozzávalók:
hal
bazsalikom
petrezselyem
citrom

bors
tojás
bacon
zöldbab
vaj
cukkíni
mogyoróhagyma
parmezán

Elkészítés:

A halat megtisztítom majd bazsalikomból, petrezselyemből citromhéjból mozsárban pépet készítek majd a hal sózott borsozott hasüregébe kenem. A sót 2 tojás fehérjével összekeverem, ha összeállt a sütőpapíron megformázok egy talpat belőle, ráfektetem a halat majd rá is borítok egy réteget. Fontos, hogy tökéletes kérget képezzen a só, egy lyuk se legyen rajta. Idő híján 230 fokos sütőbe tettem a halat bízva abban hogy a só egyenletesen adja le a kapott jelentős hőt. Értékelésig hagytam a halat a só kéregben hogy biztosan átsüljön.

Baconbe csavart zöldbab:
A hasonló vastagságú zöldbabokat egyenlő hosszúra vágom majd baconbe tekerve kevés vajon lassan pirítom. A cukkini közepébe lyukat vágok, baconbe csavart mogyoróhagymát teszek, majd parmezánnal megszórom. Az alját megpirítom és forró sütőbe teszem.

 

Címlapról ajánljuk