2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Só kéregben sült hal
2014. szeptember 11. 20:49
Nuray Attila receptje
Hozzávalók:
hal
bazsalikom
petrezselyem
hal
bazsalikom
petrezselyem
citrom
só
bors
só
bors
tojás
bacon
zöldbab
bacon
zöldbab
vaj
cukkíni
mogyoróhagyma
cukkíni
mogyoróhagyma
parmezán
Elkészítés:
Elkészítés:
A halat megtisztítom majd bazsalikomból, petrezselyemből citromhéjból mozsárban pépet készítek majd a hal sózott borsozott hasüregébe kenem. A sót 2 tojás fehérjével összekeverem, ha összeállt a sütőpapíron megformázok egy talpat belőle, ráfektetem a halat majd rá is borítok egy réteget. Fontos, hogy tökéletes kérget képezzen a só, egy lyuk se legyen rajta. Idő híján 230 fokos sütőbe tettem a halat bízva abban hogy a só egyenletesen adja le a kapott jelentős hőt. Értékelésig hagytam a halat a só kéregben hogy biztosan átsüljön.
Baconbe csavart zöldbab:
A hasonló vastagságú zöldbabokat egyenlő hosszúra vágom majd baconbe tekerve kevés vajon lassan pirítom. A cukkini közepébe lyukat vágok, baconbe csavart mogyoróhagymát teszek, majd parmezánnal megszórom. Az alját megpirítom és forró sütőbe teszem.
A hasonló vastagságú zöldbabokat egyenlő hosszúra vágom majd baconbe tekerve kevés vajon lassan pirítom. A cukkini közepébe lyukat vágok, baconbe csavart mogyoróhagymát teszek, majd parmezánnal megszórom. Az alját megpirítom és forró sütőbe teszem.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem