A Konyhafőnök

Kockázat vállaló rizottó

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 11. 20:44

Keresztúri Ferenc receptje

Hozzávalók:
rizs
olívaolaj
vörösbor
sütőtök
cukor
kolbász
parmezán

bors
paradicsom
mangó
pármai sonka

Elkészítés:
A rizst oliván lepirítom, kb. egy dl vörösborral felöntöm, kanalanként adom hozzá a házi készítésű „alaplevet” mindeközben a sütőtököt meghámozom, apró kockákra vágom, oliván lepirítom, mikor elkezdett karamellizálódni aranybarnára sütöm. A kolbászt vékony szeletekre vágom, serpenyőben ropogósra sütöm mindkét oldalát, közben folyamatosan adagolom az alaplevet a rizshez, mikor már majdnem megfelelő lett az állaga, a tököt pürésítem és hozzákeverem a rizshez. Pár percig együtt főzöm, főzelék állagúra és a végén reszelt parmezánt adok hozzá, a legeslegvégén vajat adok hozzá, tálaláskor a kolbász chipsszel a kocákra vágott paradicsommal, a pármai sonkával és apróra vágott mangóval díszítem.

 

Címlapról ajánljuk