2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Kockázat vállaló rizottó
2014. szeptember 11. 20:44
Keresztúri Ferenc receptje
Hozzávalók:
rizs
olívaolaj
vörösbor
rizs
olívaolaj
vörösbor
sütőtök
cukor
kolbász
cukor
kolbász
parmezán
só
bors
só
bors
paradicsom
mangó
pármai sonka
mangó
pármai sonka
Elkészítés:
A rizst oliván lepirítom, kb. egy dl vörösborral felöntöm, kanalanként adom hozzá a házi készítésű „alaplevet” mindeközben a sütőtököt meghámozom, apró kockákra vágom, oliván lepirítom, mikor elkezdett karamellizálódni aranybarnára sütöm. A kolbászt vékony szeletekre vágom, serpenyőben ropogósra sütöm mindkét oldalát, közben folyamatosan adagolom az alaplevet a rizshez, mikor már majdnem megfelelő lett az állaga, a tököt pürésítem és hozzákeverem a rizshez. Pár percig együtt főzöm, főzelék állagúra és a végén reszelt parmezánt adok hozzá, a legeslegvégén vajat adok hozzá, tálaláskor a kolbász chipsszel a kocákra vágott paradicsommal, a pármai sonkával és apróra vágott mangóval díszítem.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem