A Konyhafőnök

Így készíti Koós Gergely a bolognai szószt

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 11. 20:54

Hozzávalók:
sárgarépa
darált sertés és marhahús (fele-fele)
hagyma
fokhagyma
paradicsom
paradicsom püré
spagetti tészta

Elkészítés:

A húst olívaolajon lepirítom, készre főzöm. A hagymát apróra vágom, kevés olívaolajon lepirítom, majd hozzáadom a lereszelt fokhagymát és ugyancsak lereszelt sárgarépát. Néhány perc után belekerül a paradicsom (apróra vágva, kimagozva, megpucolva) és paradicsom püré. Közben sózom, borsozom illetve kevés cukorral ízesítem.
Az elkészült húst illetve „mártást” összekeverem, majd a tésztához adom. Parmezán sajttal tálalom.

 

Címlapról ajánljuk