A Konyhafőnök

Így készíti Keresztúri Ferenc a bolognai szószt

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 11. 20:34

Hozzávalók:
darálthús
hagyma
parmezán
sárgarépa
paradicsom
sűrített paradicsom
oregano
bazsalikom

bors
fahéj
tojás
liszt
vaj
oliva

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, lepirítom közben a répát lereszelem és mellé pirítom. Közben, hozzáadom a darált húst, ezt is pirítom, majd háromféle friss paradicsomot adok hozzá, amit megpucolok kimagozok és felkockázok, a pasatat kis kockákra vágom. Sűrített paradicsomot, sóval, borssal, oreganoval és bazsalikommal fűszerezem a ragut, kb. fél órát főzöm, a végén késhegynyi fahéjjal fűszerezem.

Tészta:

20 dkg liszt
2 tojás sárgája
evőkanál olivaolaj
fél teáskanál só

1 dl víz keverékéből tésztát gyúrok, tésztanyújtó gépen kinyújtom, 5-6-s méretben forrásban lévő vízben megfőzöm kb. 2 perc alatt. Zsírpapíron a lereszelt parmezánt arany barnára sütöm és díszítem vele az elkészült ételt.

 

Címlapról ajánljuk