A Konyhafőnök

Így készíti Dános Tamás a bolognai szószt

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 11. 19:53

A szószhoz:
1 harmad rész darált sertés hús és 2 harmad rész darált marha, reszelt sárgarépa, fokhagyma, hagyma, só, oregano, kakukkfű, paradicsom püré, paradicsom szósz.

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk a húst. Fehéredésig kavargatjuk. Hozzáadjuk a répát és egy kevés pürét, illetve paradicsom szószt. A fokhagymát vékonyra vágva belekeverjük, és reszelünk is bele.
Hozzá adjuk a fűszereket, só, kevés bors, kakukkfű, oregáno.
Lassú főzés mellett, folyamatosan kóstoljuk és hozzáadjuk a paradicsomszószt, pürét.

A tészta:

10dkg liszt
2 ek víz
1 tojássárgája

Összegyúrjuk, kevés ideig pihenni hagyjuk, hogy a liszt megszívja magát, majd később visszaállítjuk a keménységet. Nyújtjuk, szaggatjuk. Esetemben papardelle formára.
A főzési ideje 2-3 perc.
Majd a már elkészült szószba szúrjuk, kevés főzővízzel, összeforgatjuk.
Mélytányérba felcsavarva találjuk, díszítjük az oregano virágával, illetve vékony parmezán forgácsokkal.

 

Címlapról ajánljuk