A Konyhafőnök

Gombás mascarpones rizottó

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 11. 20:27

Cseke Zsófia receptje

Hozzávalók:
rizs
vaj
fehérbor
gomba
hagyma
mascarpone
fokhagyma

bors
dió

Elkészítés:

A rizst megpirítom vajon, majd felöntöm két deci fehérborral. Kevergetem, de figyelve, hogy ne égjen le. Ha elfőtt a fehérbor, alaplével öntöm fel, egyszerre csak kis mennyiségenként, mindig várva, hogy elfőjön az előző. Közben gombákat megtisztítom, hagymát aprítok fel. A hagymákat oliván megpirítom, ha ez kész hozzáadom a gombát, majd végül mascarponéba forgatom, fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem. Ha rizottó elkészül, akkor összeöntöm a gombás szósszal, közben egy kis serpenyőben mozsárban összetört diót pirítok meg, tálaláskor ezzel hintem meg.

 

Címlapról ajánljuk