2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Cékla-Rizottó
2014. szeptember 11. 20:55
Koós Gergely recepje
Hozzávalók:
cékla
arborio rizs
olívaolaj
cékla
arborio rizs
olívaolaj
vaj
lilahagyma
alaplé
lilahagyma
alaplé
fehérbor
parmezán sajt
parmezán sajt
Elkészítés:
Első lépésként alaplevet készítek zöldségekből (s.répa, f.répa, zeller, hagyma, paradicsom). A céklát lereszelem, majd félreteszem. Az apróra vágott lilahagymát olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom az arborio rizst, egy- két perc után annyi fehérbort adok hozzá, hogy az ellepje. Folyamatosan adagolom hozzá az alaplevet. A rizottó elkészítési ideje kb. 15-17 perc.
Első lépésként alaplevet készítek zöldségekből (s.répa, f.répa, zeller, hagyma, paradicsom). A céklát lereszelem, majd félreteszem. Az apróra vágott lilahagymát olívaolajon megpirítom, majd hozzáadom az arborio rizst, egy- két perc után annyi fehérbort adok hozzá, hogy az ellepje. Folyamatosan adagolom hozzá az alaplevet. A rizottó elkészítési ideje kb. 15-17 perc.
Két három perccel mielőtt elkészülne a rizottónk hozzáadom a lereszelt céklát. Befejezésül bő vajjal átforgatom, illetve tálalom.
Parmezán sajttal díszítem
Parmezán sajttal díszítem
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem