2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Sült kacsamell narancsos káposztás tésztával
2014. szeptember 10. 17:29
Dános Tamásreceptje
Hozzávalók:
kacsamell
csusza tészta
káposzta
kacsamell
csusza tészta
káposzta
narancs
gyömbér
cukor
gyömbér
cukor
só
bors
hagyma
bors
hagyma
vaj
citrom
citrom
Elkészítés:
A kacsmellet megtisztítjuk, sózzuk borsozzuk. Reszelünk káposztát, kevés borssal, hagymán lepirítjuk. Kifilézzük a narancsot, enyhén meleg vajon főzni kezdjük, amikor forrósodik szépen lassan adjuk hozzá a cukrot, karamellizáljuk. Amikor ez megvan, citromlével és reszelt gyömbérrel beállítjuk az izét, hagyjuk kihűlni. Megfőzzük a tésztát.
A kacsmellet megtisztítjuk, sózzuk borsozzuk. Reszelünk káposztát, kevés borssal, hagymán lepirítjuk. Kifilézzük a narancsot, enyhén meleg vajon főzni kezdjük, amikor forrósodik szépen lassan adjuk hozzá a cukrot, karamellizáljuk. Amikor ez megvan, citromlével és reszelt gyömbérrel beállítjuk az izét, hagyjuk kihűlni. Megfőzzük a tésztát.
Összeforgatjuk a pirított káposztával.
A kacsát bőrével lefele kezdjük serpenyőben sütni, szépen kipirítjuk a bőrét, amint ez kész, az így keletkezett kacsazsírban megsütjük a másik oldalát is. Tálaláskor a káposztás tésztát a tányér közepére halmozzuk, 3-4 szelet kacsamellet teszünk a tetejére, narancslekvárral vagy nyakon öntjük, vagy a tányér szélére ízlésesen elhelyezzük.
A kacsát bőrével lefele kezdjük serpenyőben sütni, szépen kipirítjuk a bőrét, amint ez kész, az így keletkezett kacsazsírban megsütjük a másik oldalát is. Tálaláskor a káposztás tésztát a tányér közepére halmozzuk, 3-4 szelet kacsamellet teszünk a tetejére, narancslekvárral vagy nyakon öntjük, vagy a tányér szélére ízlésesen elhelyezzük.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem