A Konyhafőnök

Sült kacsamell narancsos káposztás tésztával

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 10. 17:29

Dános Tamásreceptje

Hozzávalók:
kacsamell
csusza tészta
káposzta
narancs
gyömbér
cukor

bors
hagyma
vaj
citrom

Elkészítés:
A kacsmellet megtisztítjuk, sózzuk borsozzuk. Reszelünk káposztát, kevés borssal, hagymán lepirítjuk. Kifilézzük a narancsot, enyhén meleg vajon főzni kezdjük, amikor forrósodik szépen lassan adjuk hozzá a cukrot, karamellizáljuk. Amikor ez megvan, citromlével és reszelt gyömbérrel beállítjuk az izét, hagyjuk kihűlni. Megfőzzük a  tésztát.
Összeforgatjuk a pirított káposztával.
A kacsát bőrével lefele kezdjük serpenyőben sütni, szépen kipirítjuk a bőrét, amint ez kész, az így keletkezett kacsazsírban megsütjük a másik oldalát is. Tálaláskor a káposztás tésztát a tányér közepére halmozzuk, 3-4 szelet kacsamellet teszünk a tetejére, narancslekvárral vagy nyakon öntjük, vagy a tányér szélére ízlésesen elhelyezzük.

 

Címlapról ajánljuk