A Konyhafőnök

Libasült cukkínivel vörösboros pecsenyével és leveles tésztával

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 10. 17:34

Keresztúri Ferenc receptje

Hozzávalók:
kacsamell

kakukkfű
hagyma
paradicsom
vörösbor
fokhagyma
cukkíni
leveles tészta
tojás

Elkészítés:

A kacsamellet kifiléztem, a bőr nélküli részét sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítem, a bőrös felét bevágdosom, majd bőrrel lefelé tepsibe tesszük és aranyszínűre pirítjuk. Bőrrel felfelé kerül majd a sütőbe, 180 fokra 10-15 percre. A kacsa visszamaradt zsírjában, apróra vágott hagymát pirítunk, majd kevés paradicsom pürét pirítok mellé. 1 kevés sóval és borral ízesítettem és 1 gerezd fokhagymát belevágok. Felöntöm 2 dl vörösborral, hozzáadok 2 szál kakukkfüvet és sűrűre főzzük! A cukkínit sóval borssal ízesítjük és meggrillezzük. A leveles tésztából körformát vágok, tojás sárgájával lekenem és aranybarnára sütöm. A kész tésztára felváltva ráhelyezzük a kacsamell szeleteket és a cukkínit, majd a pecsenyelét átszűrve meglocsoljuk!

 

Címlapról ajánljuk