A Konyhafőnök

Kacsamell szeletek tepsis burgonyával, mangós barack mártással

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 10. 17:32

Cseke Zsófia receptje

Hozzávalók:
kacsmell
burgonya

bors
olaj
vaj
mangó
barack
gyömbér
citrom
narancs
rozmaring
csillagánizs
libazsír
mustár

Elkészítés:
A húst mosom, sóval és borssal fűszereztem, és olivával megmaszíroztam, csontot eltávolítottam, krumplit megmosom, szeletelem, hámozás nélkül félig megfőzöm, lekvárt készítek közepes lángon, hozzáadom a szeletelt mangót és a barackot, gyömbért reszelek hozzá és összerottyantom, majd citromot és narancsot teszek bele. A húst bőrével lefelé megpirítottam először, majd minden oldalával így teszek, ezután rozmaringgal és csillagánizzsal fűszerezem, libazsírban pirítottam, majd sütőbe raktam sülni. A krumplit átkentem egy mustáros – sós- borsos- citromleves keverékkel és a sütőbe rakom, ha elkészült tálalom!

 

Címlapról ajánljuk