A Konyhafőnök

Afrikai keringő kacsa

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 10. 17:41

Dr. Opadugo Péter receptje

Hozzávalók:
kacsamell

hagyma
paradicsom
kurkuma
pirospaprika
csípős paprika
napraforgóolaj
burgonya
cukorborsó
petrezselyemzöld
friss korianderlevél
lime
friss rozmaring
kardamom
zellerszár

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és 20 percig főzzük, sóval, petrezselyemzölddel, hagymával és 1 teáskanál napraforgóolajjal ízesített vízben. A cukorborsót 10 percig pároljuk, sóval ízesítjük, ha elkészült hozzáadjuk a vékonyra szeletelt zellerszárat és az ázsiai édes – savanyú öntetet, melyet az alábbi módon készítünk el: a friss korianderlevelet, a kurkumát, hagymát, 1 teáskanál mézet, a kifacsart lime levet, 1 csipet sót és 1 evőkanál napraforgó olajat összeturmixolunk.

A Keringő kacsa elkészítése:
A kacsamellről eltávolítjuk a bőrt, majd vékony csíkokra vágjuk, sóval, hagymával, rozmaringgal ízesítjük és 30 percig főzzük. A paradicsomot, pirospaprikát, csípős paprikát, 1 gerezdfokhagymát, a kardamont és a lime héját összeturmixoljuk, sóval ízesítjük, majd a húshoz adjuk és további 10 percig főzzük

 

Címlapról ajánljuk