2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Afrikai keringő kacsa
2014. szeptember 10. 17:41
Dr. Opadugo Péter receptje
Hozzávalók:
kacsamell
só
hagyma
kacsamell
só
hagyma
paradicsom
kurkuma
pirospaprika
kurkuma
pirospaprika
csípős paprika
napraforgóolaj
burgonya
napraforgóolaj
burgonya
cukorborsó
petrezselyemzöld
friss korianderlevél
petrezselyemzöld
friss korianderlevél
lime
friss rozmaring
kardamom
friss rozmaring
kardamom
zellerszár
Elkészítés:
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és 20 percig főzzük, sóval, petrezselyemzölddel, hagymával és 1 teáskanál napraforgóolajjal ízesített vízben. A cukorborsót 10 percig pároljuk, sóval ízesítjük, ha elkészült hozzáadjuk a vékonyra szeletelt zellerszárat és az ázsiai édes – savanyú öntetet, melyet az alábbi módon készítünk el: a friss korianderlevelet, a kurkumát, hagymát, 1 teáskanál mézet, a kifacsart lime levet, 1 csipet sót és 1 evőkanál napraforgó olajat összeturmixolunk.
A Keringő kacsa elkészítése:
A kacsamellről eltávolítjuk a bőrt, majd vékony csíkokra vágjuk, sóval, hagymával, rozmaringgal ízesítjük és 30 percig főzzük. A paradicsomot, pirospaprikát, csípős paprikát, 1 gerezdfokhagymát, a kardamont és a lime héját összeturmixoljuk, sóval ízesítjük, majd a húshoz adjuk és további 10 percig főzzük
A kacsamellről eltávolítjuk a bőrt, majd vékony csíkokra vágjuk, sóval, hagymával, rozmaringgal ízesítjük és 30 percig főzzük. A paradicsomot, pirospaprikát, csípős paprikát, 1 gerezdfokhagymát, a kardamont és a lime héját összeturmixoljuk, sóval ízesítjük, majd a húshoz adjuk és további 10 percig főzzük
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem