A Konyhafőnök

Zöldséges, csirkés rizottó

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 9. 15:57

Kármán Krisztián receptje

Hozzávalók:
hagyma
fokhagyma
cukkíni
koktélparadicsom
reszelt karalábé
brokkoli

bors
rozmaring
kakukkfű
rizs
csirkemell
½ lime leve
olivaolaj
ömlesztett sajt
tejszín
víz

Elkészítés:
A csirke alaplé főzése 25 perc alatt elkészült, a csirkemell csontból és a combból. A csirkehusit kockákra vágom, a zöldséget aprítom. Hagymán és fokhagymán a csirkét kissé megpirítom, hozzáadom a cukkínit, a kakukkfüvet, rozmaringot és egy kis szerecsendiót, sózom és borsozom, majd a lime levével ízesítettem. Eközben főzöm a rizst az alaplében. Mikor ¾ részben kész a rizs, hozzáadom, az előre elkészített csirke – cukkíni – hagyma – reszelt karalábé egyveleget. Együtt főzöm, és apránként tejszínt, vajat, és sajtot adok hozzá. Legutoljára kerül bele a koktél paradicsom és a brokkoli rózsák.
Összemelegítem, megőrizve a zöldségek frissességét, tálalás előtt még egyszer ízesítem!
Burgonya, fokhagyma, csirkecomb, paradicsom, brokkoli, sajt, tejszín, hagyma, só – bors – paprika – olivaolaj – fokhagyma - rozmaring a brokkolit és a burgonyát blansíroztam, tepsiben olivaolajon felhalmoztam a blansírozott zöldségeket. A csirkecombot fokhagymán legrilleztem, sóval és borssal ízesítettem, amit ráhalmoztam a zöldségek tetejére, ömlesztett sajtból és tejszínből, sóból és borsból, paprikából öntetet készítettem, amivel leöntöttem a zöldséges húsos halmot, majd 200 fokon megsütöttem, hogy összeérjenek az ízek.