2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Keresztúri Ferenc családi receptje
2014. szeptember 8. 0:31
Hozzávalók:
1 szép henger alakú db 20 dkg bélszín
20 dkg csiperke gomba
1 nagy fej hagyma
1 szép henger alakú db 20 dkg bélszín
20 dkg csiperke gomba
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál paradicsom püré
1 tk mustár
1 ek liszt
1 tk mustár
1 ek liszt
só
bors
1 ek cukor
bors
1 ek cukor
1 db kinyújtott leveles tészta
1 tojás
1dl oliva olaj
1 tojás
1dl oliva olaj
1ek balzsam ecet
20 dk madárbegy saláta
20 dk madárbegy saláta
Elkészítés:
1. A bélszínt letisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük.
1. A bélszínt letisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük.
2. Forró serpenyőben kevés olajon kérget sütünk köré.
3. A hagymát, gombát apróra vágjuk.
4. Olajban lepirítjuk a hagymát, majd a paradicsom pürét is vele pirítjuk.
3. A hagymát, gombát apróra vágjuk.
4. Olajban lepirítjuk a hagymát, majd a paradicsom pürét is vele pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral vadítjuk és puhára pároljuk. Hagyjuk, hogy elfője a levét.
5. Ha kész hagyjuk kihűlni és belekeverünk 1 tojást és 1 ek lisztet.
6. A leveles tésztát kihajtjuk, a közepére teszünk egy adag gombapépet, ráhelyezzük a bélszínt, melynek a tetejére ismét kevés gombapépet halmozunk.
5. Ha kész hagyjuk kihűlni és belekeverünk 1 tojást és 1 ek lisztet.
6. A leveles tésztát kihajtjuk, a közepére teszünk egy adag gombapépet, ráhelyezzük a bélszínt, melynek a tetejére ismét kevés gombapépet halmozunk.
7. Ízlésesen becsomagoljuk, lekenjük tojással és 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt arany barnára sütjük.
8. 10 perc pihentetés után kevés balzsamecetes madárbegy salátával tálaljuk.
8. 10 perc pihentetés után kevés balzsamecetes madárbegy salátával tálaljuk.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem