A Konyhafőnök

​Kármán Krisztián családi recepje

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 8. 0:19

Hozzávalók:
paradicsom,
tojás,
liszt,
olaj,
hagyma,
cukor,
só,
marhahús,
szárított paradicsom,
balzsamecet,
oregano,
bazsalikom,
rozmaring,
kakukkfű,
lilahagyma,
paradicsomkonzerv,
parmezán,
szardella,
méz,
olivaolaj,
lilahagyma,
metélőhagyma,
száraz fehérbor,
erdei gombamix,
főzőtejszín,
étkezési keményítő,
koktélparadicsom


Elkészítés:
8 tojásos alaptésztát készítek, majd pihentetem. Marharagut készítek fokhagymából hagymából és darált marhahúsból, amit fűszerezek rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval- borssal és sok - sok parmezánt reszelek rá és ezt is pihentetem.

Paradicsomszósz:
Hagymát fokhagymát pirítok olivaolajon és rádobom. A friss zöldfűszereket (bazsalikom, oregano, rozmaring,kakukkfű) majd a hámozott paradicsomot, és a színes paradicsomokat, és az apróra vágott szárított paradicsomot. Sózom, borsozom és készre főzöm, míg össze nem sűrűsödik. A marharaguból kis gombócokat halmozok és a tésztanyújtógépben kinyújtott tésztalapokra, majd ezeket lefedem és formázom őket ravioli formára, lobogó vízben kifőzöm. Tálaláskor a tetejére halmozom a paradicsomszószt és a barnacukorból és balzsamecettel karamellizált hagymát, parmezánt reszelek a tetejére, majd tálalom.