2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Dallos Nagy Nikolett családi receptje
2014. szeptember 8. 0:23
Hozzávalók:
1 kacsacomb,
szója szósz,
zsenge (friss zöldbab)
1 kacsacomb,
szója szósz,
zsenge (friss zöldbab)
1 e.k mustár
5 e.k. vörös ecet
egy kevés oliva olaj
5 e.k. vörös ecet
egy kevés oliva olaj
méz
3 db lilahagyma
édes vörösbor
3 db lilahagyma
édes vörösbor
cukor
víz
só
víz
só
bors
3 gomba
fokhagyma
3 gomba
fokhagyma
pucolt napraforgó és tökmag (1-1 ek.)
Elkészítés:
Elkészítés:
A kacsacombot besózás után bőrénél bevagdaljuk, bő olajban sőtoben 190 fokon sütjük. Fólia alatt 30 percet majd 25 percet fólia nélkül, hogy a bőre ropogós legyen. Ha kész van, szója szósszal meglocsoljuk.
Zöldbab saláta:
A zöldbabot forrásban lévő sós vízben 5-10 perc alatt készre főzzük úgy, hogy finom ropogós maradjon, nem szabad szétfőzni. A gombát megmossuk, felszeleteljük, olivaolajon sóval borssal megpirítjuk. Mustárból, olivaolajbol, mézből, vörösborecetből és szarvasgomba olajból vinegrettet készítünk. Lilahagymát felkarikázunk, vörösborecettel felöntjük hogy ellepje, cukrot adunk hozzá majd nagy lángon felforraljuk hagyjuk, hogy elfogyjon a leve. Napraforgó magot és tökmagot pirítunk. Az egészet összekeverjük, ízlés szerint sózhatjuk és a kacsacomb mellé köretnek tálaljuk.
A zöldbabot forrásban lévő sós vízben 5-10 perc alatt készre főzzük úgy, hogy finom ropogós maradjon, nem szabad szétfőzni. A gombát megmossuk, felszeleteljük, olivaolajon sóval borssal megpirítjuk. Mustárból, olivaolajbol, mézből, vörösborecetből és szarvasgomba olajból vinegrettet készítünk. Lilahagymát felkarikázunk, vörösborecettel felöntjük hogy ellepje, cukrot adunk hozzá majd nagy lángon felforraljuk hagyjuk, hogy elfogyjon a leve. Napraforgó magot és tökmagot pirítunk. Az egészet összekeverjük, ízlés szerint sózhatjuk és a kacsacomb mellé köretnek tálaljuk.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem