0:30
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Cseke Zsófia családi receptje
2014. szeptember 8. 0:28
Hozzávalók:
0,5 kg borjú sertés szűz
egy nagyobb póréhagyma
fehér bor
0,5 kg borjú sertés szűz
egy nagyobb póréhagyma
fehér bor
vörös bor
mogyoró
20-25 dkg szeder
mogyoró
20-25 dkg szeder
Elkészítés:
A szüzet megmosom, sóval borssal fűszerezem, illetve kis olivával átmasszírozom a húst, és pihentetem míg szobahőmérsékletű nem lesz. Közben a póréhagymát tisztítom, felvágom kb 10 centis darabokra, és vaj és oliva keverékén megpirítom. Ha már aranybarna árnyalatú fehérbort öntök hozzá, visszaveszem a hőt és párolom, amíg puha nem lesz. Közben az áfonyákat kis vízzel összerottyantom, majd vörösbort adok hozzá, és így főzöm tovább. Ízesítem tetszőleges mennyiségű mézzel, fahéjjal, mikor a kívánt állagot eléri, vízzel elkevert keményítővel sűrítem. Ez alatt a szüzet is szintén vaj-olaj keveréken, nagyon nagy hőfokon, friss rozmaring, kakukkfű és fokhagyma hozzáadásával megpirítom oldalanként kb. 2 percig. Miután szép vöröses barna kéreg képződött rajta, serpenyőstől berakjuk az elő, előmelegített sütőbe, ahol további 10-12 percig sütjük. Ha minden kész, tálalunk.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem