A Konyhafőnök

Sült libamájas gránátalma, mangós szósszal

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 5. 19:59

Fungkhachon Naiyana receptje

Hozzávalók:
libamáj,
gránátalma,
porcsin,
mangó,
áfonya,
kukoricakeményítő,
tojás,      
kardamon,

Elkészítés:
Hámozzuk meg a gránátalmát, és préseljük ki a levét. Keverjünk össze 1 dl gránátalmalét 1 dl vízzel, és forraljuk fel egy tejforraló lábasban. Tegyünk hozzá sót, mézet, és két megtört kardamont, majd főzzük 3 percig. Keverjünk össze 1 teáskanál kukoricakeményítőt egy kis vízzel, majd adjuk a szószhoz. Sűrítsük be, kóstoljuk meg, majd adjunk hozzá 2 centis mangókockákat, és vegyük le a gázról. Verjünk fel 3 tojást egy kis sóval. Forrósítsunk olívaolajat egy teflonserpenyőben, majd törölük ki a felesleges olajat. Négy ujjunkat a tojásba mártva gyorsan készítsünk tojáshálót a serpenyőben. Amikor fakulni kezd, vegyük ki a óvatosan a serpenyőből. Ne süssük ropogósra, mert akkor összetörik. Készítsünk 2-3 tojáshálót. Vágjuk a libamájat kb. 2 centis szeletekre, és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Közepes lángon sorrósítsunk fel egy serpenyőt, és tegyük bele a libamájszeleteket. Mindkét oldalát süssük 3 percig, majd vegyük le a lángról. Vágjuk le a porcsin végét és kemény részeit. Süssük forró olívaolajban 3 percig, sózzuk meg. Tálaláskor vágjuk a tojáshálót 5x5-ös négyzet alakúra, és tegyük lapos tányérra. Tegyük a libamájat a tojáshálóra. Tegyünk a tányérra mangó darabokat és gránátalmaszószt a libamájak közé, majd a közepére a sült porcsint. Díszítsük néhány csepp olívaolajjal.

 

Címlapról ajánljuk