A Konyhafőnök

Édes kis libamáj szeletkék savanykás porcsinos kuszkusz variációval

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 5. 19:49

Lukács Péter receptje

Hozzávalók:
libamáj,
porcsin,
gránátalma,
kuszkusz,
olaj,
só,
bors,
citrom,
cukor,
dió,

Elkészítés:

A porcsin zsenge leveleit leszedtem, a kuszkuszt némi olajjal elkevertem, sóztam és borsoztam, majd felöntöttem forrásban lévő vízzel, majd lefedtem. Amikor megpuhult, további olivával és citromlével ízesítettem. Cukorból és vízből karamellt készítettem, a diót sütőben megpirítottam, mikor megsült, a még folyékony karamellbe mártottam. A libamájat kiereztettem, másfél centis darabokra vágtam, majd közepesnél kicsit nagyobb hőn, hirtelen megpirítottam. Tálalásnál a kuszkuszt kiskanál segítségével megformáztam, amibe a porcsin leveleit belekevertem, mellé helyeztem a libamáj szeleteket, s a sült karamellizált diót.

 

Címlapról ajánljuk