A Konyhafőnök

Áfonyás gránátalma vinegrette, vizitorma salátával, narancsos libamájjal

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 5. 19:45

Wossala Rozina receptje

Hozzávalók:
2 szelet libamáj,
vaj,
panko morzsa,
narancshéj,
marék áfonya,
1 db gránátalma,
fél kanál fehér borecet,
salátalevelek,
só,
bors,

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg és reszeld hozzá a narancs héját, majd dobd a serpenyőbe a panko morzsát, picit forgasd össze, helyezd törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradékot magába szívja. Az áfonya felét és a gránátmagok felét centrifugáld ki, egy serpenyőben hevítsd és add hozzá az ecetet, hűtsd. Keverd össze a salátalevelekkel, sózd, borsozd, majd adj hozzá néhány félbevágott áfonyát és gránátalmamagot. A libamájat forró serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsd! Bőven elég lesz a saját zsírja. Mindkét oldalát kb. 30-30 másodpercre, de ez a szelet vastagságától függ. Sózd, borsozd, tálald a saláta mellé és szórd meg bőségesen a narancsos morzsával. Bon Apetit!

 

Címlapról ajánljuk