2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Mexikói emberes
2014. szeptember 4. 18:29
Miklósné Molnár Judit Mária receptje
Hozzávalók:
oldalas,
olaj,
só,
oldalas,
olaj,
só,
bors,
balzsamecet,
méz,
balzsamecet,
méz,
chili,
paprika,
fokhagyma,
paprika,
fokhagyma,
újhagyma,
paradicsom,
kukorica,
paradicsom,
kukorica,
bab,
Elkészítés:
Elkészítés:
A fő alapanyag az oldalas!! Beirdaltam a husit, majd sóval és borssal ízesítettem, balzsamecetes mézes chilis olivás pácot készítettem, majd alaposan bekentem a husit. Kevés zsiradékra egy deci víz hozzáadásával sütőbe tettem, lefedtem alufóliával, hogy párolódjon is közben. Zöldséges ragut készítettem, háromféle paprikából, hogy színes legyen. Karikára szelt újhagymával, egy gerezd fokhagymával, chilivel, megpároltam ezt a szószt, ebbe került a hámozott paradicsom, és a konzerv csicseriborsó. Ezt még sóval és borssal, kis chilivel ízesítettem, (egy cső kukoricát odatettem főni közben) közben a hús megpuhult, ekkor már megpirult, mert lekerült menet közben a fólia, a megfőtt kukoricát serpenyőben olajon megpirítottam, mézes – chilivel ízesítettem.
Ababkrém:
Konzerv vörös bab, chili, paradicsom az alapanyagai, majd összeturmixoltam.
Konzerv vörös bab, chili, paradicsom az alapanyagai, majd összeturmixoltam.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem