A Konyhafőnök

Lukács Péter keleti étele

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 4. 18:02

Hozzávalók:
fafül gomba,
szójaszósz,
cukor,
citrom,
fehérbor ecet,
koriander,
gyömbér,
fokhagyma,
újhagyma,
halszósz,
só,
répa,
sitaki gomba,
kumkat,
kókusztej,
bors,
cukor,

Elkészítés:
A fafül gombát vízbe áztattam. Öntetet készítettem, szójaszószból, cukorból, citrom levéből, és fehérbor ecetből, koriander levélből, amit összekevertem gyömbérrel, fokhagymával, újhagymával és halszósszal, sóval ízesítettem. A felpuhult gombákat ebben az öntetben julienre vágott répával együtt marináltam. A sitaki gombát forró vízbe áztattam, kumkat héját fehér részétől is megszabadítottam, és milliméteres darabokra vágtam. A kókusztejet hevíteni kezdtem, só, bors, cukor és halszósz segítségével ízesítettem, majd beletettem a kumkatot, pici citrom levével megcsöpögtettem, majd felfőztem és hozzátettem a sitaki gombákat.

 

Címlapról ajánljuk