0:30
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Keleti csók
2014. szeptember 4. 18:18
Fungkhachon Naiyana receptje
Hozzávalók:
királyrák,
beáztatott shitake gomba,
barna fafül gomba,
királyrák,
beáztatott shitake gomba,
barna fafül gomba,
beáztatott wakame alga wasabi,
light szójaszósz,
rizs,
light szójaszósz,
rizs,
thai citromfű,
kókusztej,
lime,
kókusztej,
lime,
kumquat,
koriander levél,
gyömbér,
koriander levél,
gyömbér,
Elkészítés:
Tegyünk 1 csupor rizst egy kis lábasba, és öblítsük ki kétszer, majd adjunk hozzá egy csupor vizet, fél csupor kókusztejet és egy fél teáskanál sót. A legnagyobb lángon forraljuk fel a rizst néhányszor megkeverve, amíg a víz fele eltűnik. Ezután vegyük kicsire a gázt, tegyünk az edényre egy fedőt, és főzzük így 10 percig(eközben ne vegyük le a fedőt). Öntsünk 4 dl kókusztejet egy kis lábasba. Vágjuk félbe a thai citromfüvet, és mozsártörővel roppantsuk meg egy kicsit, hogy ki tudjanak belőle főni az ízek, majd adjuk a kókusztejhez. Közepes lángon forraljuk fel, és adjuk hozzá a királyrák fejeket, majd 15 percig főzzük. Főzés közben roppantsuk meg a királyrák fejeket. Sózzuk, borsozzuk, és tegyünk bele fél teáskanál lime levet. Tisztítsuk meg a királyrákot, és pácoljuk kókusztejben sóval, borssal, fokhagymával. Főzzük meg a shitake gombát és fafül gombát, aztán csíkozzuk fel. Szeleteljük fel a wakame algát kb. 2-3 centis kockákra, és keverjük össze a gombákkal. Alaposan törjünk össze 3 gerezd fokhagymát, 1 teáskanál aprított gyömbért és 2 evőkanál koriander levelet egy mozsárban, majd adjunk hozzá mézet, lime levet, wasabi, light szójaszószt, reszelt kumquatot ízlés szerint. Tegyünk félre egy evőkanál szószt díszítéshez, a többit keverjük a gombához és algához, majd adjunk hozzá 1 evőkanál aprított koriander levelet. Süssük a királyrákot forró olívaolajban közepes lángon, amíg a húsa fehérre nem változik (összesen kb. 3-4 perc). A sütés utolsó percében öntsük hozzá a megmaradt páclevet, hogy jobb íze legyen. Vegyük le a fedőt a rizsről, és keverjük meg. Tálaljuk a rizst lapos tányérra, öntsük le a kókusz szószósszal. Tegyük rá a királyrákot és salátát és díszítsük a maradék fűszeres szósszal, és néhány csepp olívaolajjal.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem