0:30
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Édes köményes borsos tarja szeleteket, kapribogyós vajas szószban sütve
2014. szeptember 4. 17:47
Wossala Rozina receptje
Hozzávalók:
2 szelet tarja,
2 db burgonya,
1 db tojás,
2 szelet tarja,
2 db burgonya,
1 db tojás,
2 kávéskanál dijoni mustár
10 szem capri bogyó,
1 dl extra szűz oliva olaj,
10 szem capri bogyó,
1 dl extra szűz oliva olaj,
só,
bors,
3 kanálnyi vaj,
bors,
3 kanálnyi vaj,
őrölt koriandermag,
őrölt szecsuani vagy más illatos bors
őrölt szecsuani vagy más illatos bors
Elkészítés:
A húst melegítsd szobahőmérsékletre, tisztítsd meg, hogy csak a szép, színhús részek maradjanak és olajozd be, ki ne száradjon, míg mással dolgozol. A burgonyát szeleteld fel tetszőleges, de azonos formákra, főzd nem egészen puhára lobogó sós vízben, majd papírtörlőn csepegtesd le. Közben készítsd el a fűszervajat. Enyhén olvasztott vajhoz keverd hozzá a fél kávéskanál borsot és koriandermagot, sót, majd kis folpackban tekerd fel henger formájúra és rakd mélyhűtőbe. A lobogó vízbe merítsd el a tojást, húzd le a tűzről és hagyd hűlni benne 3-5 percig.
A húst melegítsd szobahőmérsékletre, tisztítsd meg, hogy csak a szép, színhús részek maradjanak és olajozd be, ki ne száradjon, míg mással dolgozol. A burgonyát szeleteld fel tetszőleges, de azonos formákra, főzd nem egészen puhára lobogó sós vízben, majd papírtörlőn csepegtesd le. Közben készítsd el a fűszervajat. Enyhén olvasztott vajhoz keverd hozzá a fél kávéskanál borsot és koriandermagot, sót, majd kis folpackban tekerd fel henger formájúra és rakd mélyhűtőbe. A lobogó vízbe merítsd el a tojást, húzd le a tűzről és hagyd hűlni benne 3-5 percig.
Kanalazd ki a a tojás belsejét, add hozzá a mustárt és kezdd el botmixerrel dolgozni, folyamatosan add hozzá az olajat, 5 caprit és aprított petrezselymet, ha selymes, készen van. Add hozzá a burgonyát, keverd össze és hagyd elmerülni a forró vízben, hogy az edény meleg maradjon. Vedd elő a húst, pirítsd körbe forró olajon, sózd-borsozd. Dobj mellé egy kis darab fűszervajat, locsolgasd vele, majd kezdj el tálalni. A fűszervajból tetszés szerint szeletelj a húsra, díszítsd a tányért finoman csipkedett petrezselyem levéllel és egész caprival.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem