A Konyhafőnök

Tolnai Bianka újraértelmezett rakott burgonyája

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 3. 18:13

Elkészítés:
1 db kis burgonyát, 1 db lila burgonyát héjában megfőzzük, ha megfőtt, megpucoljuk és kockákra vágjuk. Kb. 5 dkg kolbászt karikákra vágunk, majd 3 db fürjtojást megfőzünk, ha megfőtt megpucoljuk és karikákra vágjuk. 1 pohár tejfölt sóval, borssal és rozmaringgal összekeverjük, hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek. Fél lilahagymát felkarikázunk.

Az előkészületek után, rétegezzük a hozzávalókat: lilaburgonya, burgonya, lilahagyma, fürjtojás, kolbász és tejföl. Kis pirospaprikát szórok a tetejére díszítés gyanánt, majd előmelegített sütőben megsütöm.

 

Címlapról ajánljuk