A Konyhafőnök

Lukács Péter újraértelmezett rakott burgonyája

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 3. 18:30

Elkészítés:
A lilaburgonyát megfőzöm, majd a végeit levágom, így talpat készítek, majd azonos magasságú méretekre igazítom. Egy késsel üreget készítek ügyesen a közepébe, megtöltöm az üreget egy tejfölös mártással, (melyhez a chalotte hagymát üvegesre pirítottam, kék sajtot morzsoltam bele, sóztam borsoztam), a kolbászt apróra vágom, kinyomom belőle a zsiradékot két lábas között és egy aprító segítségével morzsa méretűre darálom,  a még langyos kolbászzsírba édes pirospaprikát szórok, sóval és borssal ízesítem, majd tejföllel  elkeverem és pár csepp fehérborcettel megbolondítom, majd tálalási melegre hevítem, a töltött burgonyadarabok tetejére ráteszem a megfőtt fürjtojást, arra rakok még egy csepp tejfölös szószt, majd a végén meghintem az egész tányért kolbászmorzsával.