A Konyhafőnök

Fungkhachon Naiyana újraértelmezett rakott burgonyája

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 3. 18:56

Hozzávalók:
krumpli,
lila krumpli,
édes burgonya,
tojás,
fürjtojás,
tejföl,
vöröshagyma,
lilahagyma,
kolbász,
olívaolaj,

Elkészítés:

Hámozzuk meg az összes krumplit, majd szeleteljük fel, és főzzük sós vízben, amíg majdnem kész. Főzzük meg a tojást és fürjtojást. Süssük félig készre a vörös- és lilahagyma karikákat olívaolajban. Reszeljük az édesburgonyát kicsire. Pirítsunk felkockázott vöröshagymát olívaolajon, amíg aranyszínűvé válik, majd adjuk hozzá a reszelt édesburgonyát, és sóval borssal addig pirítsuk, amíg megpuhul. Szeleteljük fel a kolbászt, és a főtt tojásokat.

A főtt krumpliból tegyünk sütőformába 1 réteget, majd adjunk hozzá tejfölt, és sült édesburgonyát, hagymakarikát, főtt tojást és kolbászt. Ismételjük a rétegezést, majd az egészet süssük sütőben 25-30 percig. Tálaljuk tányérban fürjtojással a tetején.