A Konyhafőnök

Tejszínes–fehérboros pikáns spagetti, polippal

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 2. 20:02

Fitos Bugár Krisztina receptje

Hozzávalók:
só,
borecet,
vöröshagyma,
fokhagyma,
fehérbor,
tejszín,
liszt,
bors,
citromlé,
cukor, 
chili,
tészta,
polip,
pirospaprika

Elkészítés:
A főző vízbe sót és borecetet tettem, majd 1 órán át főztem lassú tűzön!

Mártás:
1 fej vöröshagymát vajon megpárolunk, fokhagymát teszünk hozzá, 1 dl fehérbort, majd beleöntünk 2 dl tejszínt, ezt a masszát behabarjuk még egy kis liszttel, hogy mártás állagúvá váljon. Sóval borssal, citromlével, cukorral egy kis csilivel ízesítjük. A tésztát aldante-re főzzük. A kész masszába beleforgattam a felszeletelt polip darabkákat, és a tésztát! Egy kellő méretű pirospaprikába töltve tálaltam.

Címlapról ajánljuk