1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Paprikás csirke
2014. szeptember 2. 19:20
Fungkhachon Naiyana receptje
Hozzávalók:
csirkecomb,
csirkemell filé,
vöröshagyma,
csirkecomb,
csirkemell filé,
vöröshagyma,
paradicsom,
TV paprika,
paprikapor (csemege és csípős),
TV paprika,
paprikapor (csemege és csípős),
liszt,
tejföl,
babérlevél,
tejföl,
babérlevél,
tojás,
sertészsír,
kakukkfű
sertészsír,
kakukkfű
Elkészítése:
Forrósítsunk fel 1,5 evőkanál sertészsírt egy lábasban, majd pirítsuk meg benne a vöröshagymát, amíg arany barnává válik. Vegyük lejjebb a gázt, adjunk hozzá fél teáskanál csemege és fél teáskanál csípős paprikát. Ezután adjuk hozzá a csirkecombot, és egy csipet kakukkfüvet. Amikor a csirkecomb színe fehérre változik, adjuk hozzá a felkockázott TV paprika, illetve paradicsom felét, és pirítsuk, amíg megpuhul. Öntsünk bele 3 dl vizet, 2 babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és lefedve főzzük 15 percig. Ezután adjuk hozzá a csirkemellet, és főzzük újabb 15 percig.
Ellenőrizzük le, hogy a hús megpuhult-e, majd vegyük lejjebb a lángot. Keverjünk össze 1 evőkanál lisztet 1 dl vízben, és keverjük el az edényben. Tegyünk bele még egy kis csemegepaprikát, hogy szebb legyen a színe. Főzzük még 5 percig, majd vegyük le a gázról. Forrósítsunk fel fél evőkanál sertészsírt egy serpenyőben, és pirítsunk meg benne egy negyed vöröshagymát, és fél TV paprikát, amíg megpuhul. Adjunk hozzá egy fél felkockázott paradicsomot, és várjunk, amíg a paradicsom elkezd megpuhulni, ekkor zárjuk el a gázt. Forraljunk fel 1,5 l vizet magas lángon, és adjunk hozzá 1 teáskanál sót. Keverjünk össze 1 tojást, 5 evőkanál lisztet, és egy kis sót kb. 4dl vízzel. Amikor a főzővizünk forr, vegyük lejjebb egy kicsit a gázt, és szaggassunk bele kis tésztadarabokat egy evőkanál és egy teáskanál segítségével.
Addig főzzük, amíg a nokedli fel nem jön a víz tetejére, ekkor szedjük ki őket egy edénybe. Mélytányérban szolgáljuk fel, alulra a nokedli, rá a felszeletelt csirkemell leöntve tejföllel és a lecsó mix-szel. A tetejét megszórhatjuk még paprikaporral.
Ellenőrizzük le, hogy a hús megpuhult-e, majd vegyük lejjebb a lángot. Keverjünk össze 1 evőkanál lisztet 1 dl vízben, és keverjük el az edényben. Tegyünk bele még egy kis csemegepaprikát, hogy szebb legyen a színe. Főzzük még 5 percig, majd vegyük le a gázról. Forrósítsunk fel fél evőkanál sertészsírt egy serpenyőben, és pirítsunk meg benne egy negyed vöröshagymát, és fél TV paprikát, amíg megpuhul. Adjunk hozzá egy fél felkockázott paradicsomot, és várjunk, amíg a paradicsom elkezd megpuhulni, ekkor zárjuk el a gázt. Forraljunk fel 1,5 l vizet magas lángon, és adjunk hozzá 1 teáskanál sót. Keverjünk össze 1 tojást, 5 evőkanál lisztet, és egy kis sót kb. 4dl vízzel. Amikor a főzővizünk forr, vegyük lejjebb egy kicsit a gázt, és szaggassunk bele kis tésztadarabokat egy evőkanál és egy teáskanál segítségével.
Addig főzzük, amíg a nokedli fel nem jön a víz tetejére, ekkor szedjük ki őket egy edénybe. Mélytányérban szolgáljuk fel, alulra a nokedli, rá a felszeletelt csirkemell leöntve tejföllel és a lecsó mix-szel. A tetejét megszórhatjuk még paprikaporral.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem