A Konyhafőnök

Tengeri sügér zellerpürével, savanyított bébi zöldséggel

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 1. 19:52

Wossala Rozina kedvenc receptje

Hozzávalók:
1db tengeri sügér törzs bőrével (nagyobb, akár vad sügér),
2db zeller gumó,
100ml tejszín,
bébi répa,
bébi cékla,
bébi kukorica (de bármilyen bébi zöldség megfelel),
1/2 csomag cukorborsó,
200ml vörösbor ecet ,
100ml víz,
római kömény,
babér levél,
koriander mag,
chilli,
kakukkfű,
fokhagyma,
250g vaj,
friss petrezselyem,
koriander,
snidling ,
só,
bors,
napraforgó
nagyon jó minőségű oliva olaj

Elkészítés:
A zellert vajon, sonkahagymán puhítom majd thermomixben vajjal, tejszínnel pürésítem. A vörösborecetet kevés vízzel a fűszerekkel összeforralom, majd ráöntöm a bébi zöldségekre és hagyom hűlni. A halat bőrén lepirítom, 160 fokon sütőbe teszem két percre. Tálalom, tetejére aprózott friss koriandert, petrezselymet és snidlinget teszek.

 

Címlapról ajánljuk