2:00
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Tengeri sügér zellerpürével, savanyított bébi zöldséggel
2014. szeptember 1. 19:52
Wossala Rozina kedvenc receptje
Hozzávalók:
1db tengeri sügér törzs bőrével (nagyobb, akár vad sügér),
2db zeller gumó,
100ml tejszín,
1db tengeri sügér törzs bőrével (nagyobb, akár vad sügér),
2db zeller gumó,
100ml tejszín,
bébi répa,
bébi cékla,
bébi kukorica (de bármilyen bébi zöldség megfelel),
bébi cékla,
bébi kukorica (de bármilyen bébi zöldség megfelel),
1/2 csomag cukorborsó,
200ml vörösbor ecet ,
100ml víz,
200ml vörösbor ecet ,
100ml víz,
római kömény,
babér levél,
koriander mag,
babér levél,
koriander mag,
chilli,
kakukkfű,
fokhagyma,
kakukkfű,
fokhagyma,
250g vaj,
friss petrezselyem,
koriander,
friss petrezselyem,
koriander,
snidling ,
só,
bors,
só,
bors,
napraforgó
nagyon jó minőségű oliva olaj
nagyon jó minőségű oliva olaj
Elkészítés:
A zellert vajon, sonkahagymán puhítom majd thermomixben vajjal, tejszínnel pürésítem. A vörösborecetet kevés vízzel a fűszerekkel összeforralom, majd ráöntöm a bébi zöldségekre és hagyom hűlni. A halat bőrén lepirítom, 160 fokon sütőbe teszem két percre. Tálalom, tetejére aprózott friss koriandert, petrezselymet és snidlinget teszek.
A zellert vajon, sonkahagymán puhítom majd thermomixben vajjal, tejszínnel pürésítem. A vörösborecetet kevés vízzel a fűszerekkel összeforralom, majd ráöntöm a bébi zöldségekre és hagyom hűlni. A halat bőrén lepirítom, 160 fokon sütőbe teszem két percre. Tálalom, tetejére aprózott friss koriandert, petrezselymet és snidlinget teszek.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem