1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Ricottával és bébi spenóttal töltött csirkemell
2014. szeptember 1. 20:31
Breuer András kedvenc étele
Hozzávalók:
1 db csirkemell,
1 csomag bébispenót,
250 gr ricotta,
1 db csirkemell,
1 csomag bébispenót,
250 gr ricotta,
1 csomag szeletelt bacon,
2 csomag snidling,
1 cs újhagyma,
2 csomag snidling,
1 cs újhagyma,
negyed kg aprószemű újburgonya,
olivaolaj,
majonéz,
olivaolaj,
majonéz,
citrom,
mustár,
parmezán,
mustár,
parmezán,
petrezselyem,
fokhagyma,
hús,
fokhagyma,
hús,
Elkészítés:
A bébi spenótot hírtelen blansírozom majd zúzott fokhagymával forró olivára dobom és megfonnyasztom. A riccottát összekeverem apróra vágott snidlingel majd fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval. Ebbe belekeverem a spenótot és az így keletkezett masszát nyomózsákba töltöm. A csirkemelleket megtisztítom, majd felszúrom és beletöltöm a ricottás masszát. A megtöltött csirkemelleket baconnel körbetekerek és 180 fokra előmelegített sütőben nagyságtól függően 20-30 perc alatt ropogósra sütöm.
Saláta:
750g apró szemű újburgonyát jól megtisztítom, majd sós vízben megfőzöm, de ügyelek rá hogy ne főjön túl. Összekeverek 3-4 evőkanál majonézt 2 evőkanál olivával egy fél citrom levével 2 gerezd zúzott fokhagymával. Sózom, borsozom. Ebbe beleforgatom a még meleg, leszűrt újburgonyát és rászórok egy marék snidlinget, újhagymát és ízlés szerint petrezselymet.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem