A Konyhafőnök

Pisztáciás kéregben sült bárányborda

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 1. 20:10

Czigléczky Tibor kedvenc receptje

Hozzávalók:
báránygerinc franciásan előkészítve,
petrezselyem,
kakukkfű (friss),
rozmaring (friss),
bazsalikom (friss),
pisztácia,
spenót (friss),
citrom,
kenyérmorzsa v kétszersült,
parmezán,
olivaolaj,
dijoni magos mustár,
burgonya,
vaj,
tej,
borjú vagy valamilyen sötét alaplé,
portói bor,
só,
friss törött bors

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű húst, először körbepirítjuk, közben turmixgépben a zsemlemorzsát, fűszereket, kevés olivát, pici cirtom levet összeturmixoljuk. A sütőt előmelegítjük, majd dijoni mustárral megkenjük a bárány zsírosabb részét, és az összeturmixolt masszát belemasszírozzuk a bordába. Ezután berakjuk a sütőbe, 15 -25 perc közti idő alatt a bárány vagy rozéra sül vagy teljesen átsül, attól függően, ki, hogy szereti. 5 percre még pihentetni kell a húst, mert a maghőmérséklet ilyenkor növekszik. A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, majd turmixgépben meleg vajjal és meleg tejjel felöntjük, összeturmixoljuk, átszűrjük és beletesszük a habszifonba, meg pár csepp szarvasgomba olajat adunk hozzá, a szifont meleg vízben tartjuk. A szószhoz barna alaplevet visszaforralunk az 1/3-ra, a portói bort is visszaforraljuk, majd a kettőt összeöntjük, kicsi vajjal legírozzuk. A burgonyából habrózsákat készítünk, keresztbe elhelyezzük rajta a bárányt és meglocsoljuk a mártással.

 

Címlapról ajánljuk