A Konyhafőnök

Királyrák farok chilis tagliatellével

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 1. 20:35

Verzár Gergely kedvenc étele

Hozzávalók:
vöröshagyma,
mogyoróhagyma,
chili,
fokhagyma,
babérlevél,
só,
bors,
királyrák,
konyak,
paradicsom,
xilit,
balzsamecet,
tészta,

Elkészítés:

Olívaolajon sok vöröshagymát vagy mogyoróhagymát megpárolunk, közben chilivel, fokhagymával és babérlevéllel fűszerezzük (szándékosan nem sózzuk meg). A megpucolt, megtisztított királyrák-farkakat beletesszük, megpirítjuk és flambírozzuk konyakkal ill. barndy-vel. Ez után kivesszük és felöntjük darabolt paradicsom konzervvel és kevés a rák páncéljából főzött alap lével (ez elhagyható). Sózzuk, borsózzuk, édesítjük xilittel. Kevés balzsamecettel beállítjuk a végleges édes – savanyú - csípős íz hatást és sűrű mártássá főzzük. Visszatesszük a rákokat. A közben kifőzött tésztát (csökkentett szénhidrát-tartalmút használunk) belekeverjük (esetleg egy kevés főzővízzel lazítjuk) és tálaljuk.