A Konyhafőnök

Kecskesajtos spenótos rizottó szűzérmével

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 1. 20:19

Tolnai Bianka kedvenc receptje

Hozzávalók:
20 dkg rizottó rizs,
10 dkg vaj,
Olíva olaj,
2 dl tejszín,
5 gerezd fokhagyma,
2 zöldségleves kocka,
2 dl száraz fehérbor,
10 dkg friss kecskesajt, (de kiegyezek bármilyennel, csak ne penészes legyen meg ne túró jellegű),
10 dkg bébi spenót, vagy nem bébi

Fűszerek:
só,
frissen őrölt bors (vagy borsőrlő),
szerecsendió

Elkészítés:
Vajat kis olivaolajjal elkeverve felolvasztjuk, apróra vágott fokhagymával megpirítjuk. Rögtön hozzátesszük a rizst, kicsit átpirítjuk, majd a fehérborral felöntjük. Megvárjuk míg elpárolog, aztán a gyöngyöző hűslevest merőkanalanként hozzá adagoljuk, folytonos kevergetés mellett. 1 kanál leves, aztán keverés, míg majdnem al dante a rizs. Ekkor a tejszínt öntjük hozzá, akkor már kész hullámja lesz. A legvégén rátördeljük a sajtot, közben a hús szeleteket megnyomkodjuk kicsit. Majd sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk míg hirtelen kisütjük, hogy ne süljön át teljesen, puha maradjon belül. Végül vajon futtatott spenótot felteszünk a rizottóra.

 

Címlapról ajánljuk