0:30
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Kecskesajtos spenótos rizottó szűzérmével
2014. szeptember 1. 20:19
Tolnai Bianka kedvenc receptje
Hozzávalók:
20 dkg rizottó rizs,
10 dkg vaj,
Olíva olaj,
20 dkg rizottó rizs,
10 dkg vaj,
Olíva olaj,
2 dl tejszín,
5 gerezd fokhagyma,
2 zöldségleves kocka,
5 gerezd fokhagyma,
2 zöldségleves kocka,
2 dl száraz fehérbor,
10 dkg friss kecskesajt, (de kiegyezek bármilyennel, csak ne penészes legyen meg ne túró jellegű),
10 dkg bébi spenót, vagy nem bébi
10 dkg friss kecskesajt, (de kiegyezek bármilyennel, csak ne penészes legyen meg ne túró jellegű),
10 dkg bébi spenót, vagy nem bébi
Fűszerek:
só,
frissen őrölt bors (vagy borsőrlő),
szerecsendió
frissen őrölt bors (vagy borsőrlő),
szerecsendió
Elkészítés:
Vajat kis olivaolajjal elkeverve felolvasztjuk, apróra vágott fokhagymával megpirítjuk. Rögtön hozzátesszük a rizst, kicsit átpirítjuk, majd a fehérborral felöntjük. Megvárjuk míg elpárolog, aztán a gyöngyöző hűslevest merőkanalanként hozzá adagoljuk, folytonos kevergetés mellett. 1 kanál leves, aztán keverés, míg majdnem al dante a rizs. Ekkor a tejszínt öntjük hozzá, akkor már kész hullámja lesz. A legvégén rátördeljük a sajtot, közben a hús szeleteket megnyomkodjuk kicsit. Majd sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk míg hirtelen kisütjük, hogy ne süljön át teljesen, puha maradjon belül. Végül vajon futtatott spenótot felteszünk a rizottóra.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem