A Konyhafőnök VIP

Eldőlt, melyik kék kötényes versenyző lett a Konyhafőnök VIP győztese

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 22:00

Tornóczky Anita és Németh Kristóf csaptak össze A Konyhafőnök VIP fináléjában. Kettejük közül azonban csak egy valaki emelhette magasba a győzelmet jelentő trófeát.

A hagyományos, három fogásos menüsor elkészítésében egykori versenytársak segédkeztek. Tornóczky Anitának Szandi és Nagy Sanyi dolgozott a keze alá, Németh Kristóffal Muri Enikő és természetesen Csonka Bandi főzött.

A háromórás főzés egyik finalistának sem ment zökkenőmentesen. Miközben Anita és segítői végtelen küzdelmet folytattak desszertje krémjeivel, Kristóf és csapata végzetesnek tűnő hibát vétettek.

A kóstolásra ezúttal is neves szakértők, a Michelin-csillagot éveken át megőrző Palágyi Eszter séf, egy korábbi A Konyhafőnök győztes, Bóza Roland és egy korábbi versenyző, Sipos Tomi érkezett.

Tornóczky Anita menüjében az előétel füstölt lazac tatár volt, zöldfűszeres krémsajttal és bazsalikomos paradicsommal, paradicsomvízben tálalva, pitával. Főételként egy olasz különlegességet, osso buco-t szolgált fel, sáfrányos rizottóval és marinált zöldséggolyócskákkal. Desszertje pedig egy újragondolt tiramisu volt.

Németh Kristóf előételként belsőségkocsonyát álmodott meg egy sakktáblán, amibe malacfület, szívet és májat tett, a sakktábla pedig tejfölből és tintahal tintájával színezett tejfölből állt. Ezek mellé marinált savanyúságokat, egy wasabis-tejfölös habot és véreshurka korongokat rakott fel a tányérra. Főétele sous vide szarvasgerinc volt, zöldfűszeres kéregben, fenyőmagos, gombás búzadara pogácsákkal, krumplipüré halommal és füstölt koktélparadicsomokkal. Desszertként újragondolt tejberizst tálalt, ahol a rizst tarhonyával helyettesítette, a fogást pedig vaníliás, kapros fehércsoki mousse-szal, meringue-gel, ribizli chutney-val és citrusos ribizliöntettel bolondította meg.  

A végső döntés során, ahol a zsűri nemcsak a Fináléban nyújtott teljesítményt, de a teljes verseny alatt összegyűlt tapasztalatokat is értékelte, Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő Tornóczky Anitát hirdette ki győztesnek, ezzel övé lett A Konyhafőnök VIP cím és az ezzel járó 10 millió forint!

 

#A Konyhafőnök VIP#RTL Klub#rtl#finálé#2021#németh kristóf#tornóczky anita#szandi#muri enikő#csonka bandi#nagy sanyi

Címlapról ajánljuk