Anger Zsolt finálés menüsora!
2017. november 24. 20:55
Zsolt a menüsorában azt szerette volna bemutatni, hogy milyen emlékeket gyűjtött, és milyen hibákból tudott tanulni a verseny folyamán.
Előétel – A középdöntőben egyszer elrontott egy égetett tésztás előételt, amit akkor tarisznyarákból szeretett volna elkészíteni, ezért nekifutott újból a feladatnak. Egy langusztás angolkrémmel töltött éclair fánkot készített, amit desszertszerűen tálalt a zsűrinek. A tetejét csokoládéval öntötte le, mellé pedig egy citromos-tormás céklapürét tálalt, vajban megpárolt céklagolyóval.
Főétel – Zsolt a főételt „A lazac és a szegedi srác” néven tálalja a zsűri elé. Egy sóval, cukorral és citrusokkal pácolt, alacsony hőfokon sütött lazacfilét készített, csípős szegedi halászlémártással, kapros túrós csusza tekerccsel és lazactepertővel. A tekercs alá halmozta be a tejfölgyöngyöket is, amiket Begi végül második nekifutásra gömbök helyett kukacformára készített.
Desszert – Zsolt a desszertjének a „Gravitáció” fantázianevet adta, és tálalásban a három Michelin-csillagos, olasz séf, Massimo Bottura „fejre ejtett citromtortájának” ötletét vette alapul az elődöntőben készített, kapkodva tálalt padlova tortája emlékét megidézve. Nagy műgonddal épített fel egy fejre ejtett francia citromtortát, amibe így az omlós tészta került felülre, alá egy bazsalikomos-chilis aszpikmorzsát tálalt, a citromkrém pedig egy klasszikus padlova alapra került. Dekorációként a szétfröccsenő tortamorzsák imitációja mellett szétnyomott rajta egy szem áfonyát is.